Trobada d’equip al desembre 2016: Visibilitzant els progressos fets en la promoció de la igualtat de gènere!

El 2016 va acabar amb una nova trobada de l’equip del Centre Cívic Sagrada Família per fer el punt de la situació i analitzar conjuntament les possibilitats de futur quant a la promoció de la igualtat de gènere al centre.

 

Vam dividir-nos en petits grups per analitzar la situació de diferents temes que s’han anat treballant en aquests anys:

  • Comunicació amb perspectiva de gènere;
  • Conciliació i corresponsabilitat;
  • Perspectiva de gènere a la programació cultural i tallers;
  • Prevenció de la violència masclista al centre;
  • Perspectiva de gènere al casal infantil;
  • Perspectiva de gènere en l’atenció al públic.

 

Per cada tema ens vam preguntar: “Què estem fent al Centre Cívic?”, “Quines dificultats hi ha?”, “Quines propostes de millora?”. Els debats dels grups va ser molt rics i van posar de manifest la gran quantitat d’iniciatives que s’estan duent a terme, encara que a vegades no es visibilitzin suficientment. De fet, cada cop és més consolidada una programació d’activitats culturals i tallers que trenquen estereotips, toquen temes rellevants des de la perspectiva de gènere, i promouen la corresponsabilitat. Especialment destacable en aquest sentit són els “Tallers duo” que permeten conciliar la participació a un taller del pare/mare amb el fill/a . L’equip, entre moltes altres qüestions, destaca els progressos fets en la comunicació amb perspectiva de gènere o a la incorporació de la mirada coeducativa al Casal Infantil. A més a més s’explica que s’intenta treballar perquè el llenguatge i la forma de comunicar-se en l’atenció al públic sigui lliure d’estereotips.

El camí encara és llarg, i les propostes de futur identificades són també moltes, però s’ha de dir que aquesta trobada ens ha permès també veure quant recorregut ja ha estat fet.

Posted in activitats.