Seguim compartint el projecte d’especialització de gènere

Són moltes les institucions públiques que estan treballant per erradicar les violències masclistes a la nostra societat. Des del Departament de Treball, Afers Socials i famílies, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, han posat en marxa el Programa de prevenció i detecció de la violència de gènere de Catalunya en els àmbits laboral, social i comunitari. Aquest programa té l’encàrrec de desenvolupar accions comunitàries inclusives i transversals dirigides a promoure la sensibilització, la prevenció i la detecció de les violències masclistes, i també dotar d’eines de detecció i derivació als serveis territorialitzats, com per exemple, els Punts Òmnia, els equipaments cívics, les Oficines d’Afers Socials i Famílies, o els Plans de desenvolupament comunitari i actuacions, entre d’altres.

Des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària van contactar amb el Centre Cívic per oferir-nos la possibilitat de participar a la sessió de clausura del curs sobre prevenció i detecció de la violència de gènere que estan impartint a tots aquells equipaments interessats. Durant el curs ja els havien parlat de la nostra Guia Lila com a exemple de bones pràctiques comunitàries.

Així doncs, el passat dijous 4 de juny, l’Alba Cucurull, una de les encarregades del servei de comunicació del Centre Cívic i també formada com a agent d’igualtat, va participar a través d’una vídeo-trobada a la sessió de clausura del curs per explicar a les alumnes assistents com apliquem la perspectiva de gènere al centre. Va ser un espai on vam poder compartir experiències, inquietuds, dubtes i encerts d’incorporar la perspectiva de gènere a un equipament cultural i comunitari.

Moltes gràcies a la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària per facilitar aquests espais d’intercanvi!

Posted in activitats.