PRISMA, Asociación para la diversidad afectivo-sexual y de género en Ciencia, Tecnología e Innovación (CTI)

PRISMA és una associació d’abast estatal que fomenta la diversitat afectiu-sexual i de gènere en CTI per a evitar la discriminació i millorar la visibilitat del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals, Queers, Asexuals i altres identitats fora de la norma cis-heterosexual (LGTBIQA+) en aquests camps. Som una associació feminista i antiracista amb un punt de vista interseccional en totes les nostres pràctiques.

En PRISMA volem aconseguir una societat més justa, diversa i enriquidora. Creiem que la ciència, la tecnologia i la innovació (CTI) tenen una capacitat única de combatre la intolerància aportant evidència científica.

Actuem com a referència per a les persones LGTBIQA+:
– investigant i combatent el discurs pseudocientífic amb dades i evidències científiques;
– promovent la visibilitat, l’acostament i la participació del nostre col·lectiu en l’àmbit CTI;
– fomentant una perspectiva que inclogui la diversitat en les pràctiques i metodologies de CTI;
– generant bones pràctiques que ajudin a crear espais d’estudi i treball més inclusius i diversos.

 

Recomanacions de PRISMA amb motiu de NOSaltres: Setmana LGTBI+ 2020

Un científico en el armario: Pío del Río Hortega y la historia de la ciencia española
LAZARO REAL, Elena. Un científico en el armario: Pío del Río Hortega y la historia de la ciencia española. NEXT DOOR PUBLISHERS S.L., 2020.
El primer terç dels segle XX va ser un temps d’avenços polítics, socials i culturals en la història contemporània espanyola on la ciència va viure la seva edat de plata. Tot i això, encara es mantenen ocultes les vides i obres de part dels seus protagonistes. “Un científico en el armario” recupera la vida personal i l’obra científica d’una de les figures més rellevants de la neurociència universal: Pío del Río Hortega, candidat al premi Nobel en dues ocasions i doctor honoris causa per la universitat d’Oxford. El professor va compartir la seva vida amb Nicolás Gómez del Moral amb naturalitat i sense amagar-se, en un temps en els que per a alguns, atacar l’homosexualitat era un deure patriòtic. 

Jurásico total: perdidos sin wifi
CANO, Sara; GASCÓ, Francsesc. Jurásico total: perdidos sin wifi. Barcelona: Alfaguara, 2018
Els protagonistes d’aquesta nova sèrie de ficció i aventures són 3 nois i 3 noies que han trobat un portal en el temps que els permet viatjar a un lloc on no es van extingir els dinosaures. Junts hauran de fer front a un munt de perills, coneixeran de prop els secrets dels dinosaures i viuran grans aventures. 

Posted in activitats, Sin categoría, suggerim.