LLIBRERIA LA CANÍBAL SCCL 

La Caníbal és una llibreria; una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre que vol contribuir a la transformació radical —un horitzó anticapitalista, (trans)feminista i descolonitzat. Els llibres són per a nosaltres eines de transformació de la realitat, motiu per trobar-nos i intercanviar coneixements sobre el que ens importa: les formes de governança, els cossos, els afectes… En La caníbal trobareu propostes per llegir i debatre sobre allò que ens afecta: la precarietat, l’austericidi o la sobirania alimentària. Us convidem a descobrir els nostres fons i a proposar-nos uns altres, i posem a la vostra disposició el nostre espai com a lloc de trobada i articulació de projectes. Volem ser un recurs per a les necessitats d’associació, activisme, autoaprenentatge, art i cultura crítiques i més.

Llibreria La Caníbal
Nàpols, 314 | 08025 Barcelona |  930087605
info@lacanibal.net
https://lacanibal.net/
https://www.facebook.com/LlibreriaLacanibal
https://twitter.com/lacanibalpiula


Recomanacions de La Caníbal amb motiu de NOSaltres: Setmana LGTBI+ 2020

Enguany no farem a la llibreria el grup de lectura “Famílies no sagrades” i al seu lloc us proposem els títols amb els quals ens hauria agradat discutir-nos: algunes lectures amb històries encarnades i dissidents enredant la salut, la profilaxi, el diagnòstic, el dolor, la norma i el drama.

 

1.- La fragilidad del cuerpo amado. Escritos trans y cuir en torno a la politicidad del dolor
SANTO, Magda de (ed.). La fragilidad del cuerpo amado. Escritos trans y cuir en torno a la politicidad del dolor. Madrid: Continta Me tienes, 2019.

Primer us recomanem la lectura de “La fragilidad del cuerpo amado. Escritos trans y cuir en torno a la politicidad del dolor”, una antologia editada per Magda de Santo i publicada a Continta Me Tienes el 2019. Aquest recull de textos contemporanis suma crítiques des de cossos trans i cuir als capacitismes cisheterocolonials, i us en recomanem la lectura sencera per començar el recorregut entrant a la sang i el fetge sota les mascaretes.

 

2.- Políticas trans: una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos
GALOFRE, Pol; MISSÉ, Miquel (ed.). Políticas trans: una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos. Barcelona: Egales, 2015.

En segon lloc a una altra antologia, “Políticas Trans. Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos”, editada per Pol Galofre i Miquel Missé, del 2015, la traducció al castellà d’un text fonamental de 1987, “El imperio contraataca: Un manifiesto postransexual”, de Sandy Stone, a revifar en temps de transfòbies neoconservadores i una peça maestra en desplegar les multifacetes dels cossos, les tecnociències, els gèneres i les narratives, totes en transformació.

 

3.- Anarchivo SIDA
EQUIPO RE. Anarchivo SIDA. Madrid: Tabakalera, 2017.

En tercer lloc, dos textos inclosos a la publicació de l’exposició “Anarchivo sida” que va tenir lloc a Tabakalera, Donostia, coordinada pel col·lectiu -re (Aimar Arriola, Nancy Garín, Linda Valdés) el 2016. La transcripció de la conferència sense títol de Jon Greenberg al centre d’art Arteleku en 1992 (en anglès; podeu trobar-ne traducció al castellà al llibre “Lo tocante”, de Aimar Pèrez-Galí, editat per Aimar Arriola el 2018), i el text “Dererumnatura: Crónica de la enfermedad y la sanación”. Molt lluny de la “guerra contra la malaltia” ja criticada per Sontag i enguany encara de tornada, aquestes dues narratives contenen grapats de perles, sensacions, tendreses i memòries, de la sorpresa de l’arribada de la malaltia, i l’observació del seu procés.

 

4.- Un archivo de sentimientos:  trauma, sexualidad y culturas públicas lesbianas
CVETKOVICH, Ann. Un archivo de sentimientos:  trauma, sexualidad y culturas públicas lesbianas. Barcelona: Bellaterra, 2018.

Per últim, el llibre “Un archivo de sentimientos. Trauma, sexualidad y culturas públicas lesbianas”, d’Ann Cvetkovitch, publicat per Bellaterra el 2003, provoca algunes de les reflexions més complexes que hem llegit recentment al voltant de la relació entre cures, activisme, trauma, dol, repensant en espiral les tensions entre els sentiments i les polítiques públiques.

Posted in activitats, suggerim.