LLIBRERIA CÓMPLICES

La Llibreria Cómplices va complir 26 anys el passat 21 d’abril de 2020. Està especialitzada en temàtica LGTBIQ, amb seccions de narrativa, assaig, biografia, poesia, còmics, així com de DVD -tant en castellà com en versió original- i una mica de música i complements.

El projecte de la llibreria va néixer de la nostra il·lusió per donar visibilitat a la cultura LGTB (per aquell temps encara no existia a Espanya la Q i menys la I !!!) perquè ens semblava que era necessària en una ciutat com Barcelona.

Llibreria Cómplices
c/ Cervantes, 4 | 08002 Barcelona | 93 412 7283
complices@libreriacomplices.com
https://www.libreriacomplices.com/ 
https://www.facebook.com/libreriacomplices

Recomanacions de la Llibreria Cómplices amb motiu de NOSaltres: Setmana LGTBI+ 2020

“LOCAS Y PERVERSAS”. Diverses autores.
DOMENECH, Cristina (i 15 més). Locas y perversas: voces bolleras.  Barcelona : Editorial Egales, 2020.
El silenci sempre ha estat el camp de batalla de les veus femenines. Sota l’estigma de histèriques, pervertides o simplement boges, les dones queer encara lluiten per fer-se sentir, també a la literatura. Tres generacions d’autores es donen cita en aquesta antologia per unir-se contra aquest silenci imposat. Aquestes setze autores queer de diferents països hispans representen algunes de les veus més estimulants de la narrativa lèsbica en espanyol dels últims anys. Històries empoderadoras, divertides, tendres, sorprenents i excitants componen un mosaic que deixa enrere visions fatalistes de les lesbianes com a figures pèrfides o a el servei del gaudi de l’home heterosexual.
Autores: Cristina Domenech, Catalina Maer, Mila Martínez, María Mínguez, Mayte, Martha Lovera, Prado G. Velázquez, Elizabeth Duval, Yolanda Arroyo, Eley Grey, Marta Garzás, Josa Fructuoso, T. S. Williams, Sonia Lasa, Elena Flores, Ana H. Reyero.

“MATERNIDADES CUIR”.  GRACIA TRUJILLO & EVA ABRIL (ED.)
TRUJILLO, Gracia; ABRIL, Eva (eds.). Maternidades cuir.  Barcelona: Editorial Egales, 2020.
Aquest llibre és un recull de veus de mares, trans * i cis, no heterosexuals i / o no heteronormatives -això últim, com ha pogut o li ha semblat a cadascuna-. Des del principi vam pensar que el terme que més s’acosta a el conjunt ampli de les maternitats que recorren aquestes pàgines és aquest, queer / cuir / kuir. Ho hem titulat Maternitats cuir, però també podria haver estat Queerizando la maternitat: aquestes pàgines parlen de queerizar, de torçar, de tortillear, de travessar, redefinir, qüestionar -i un llarg etcètera- aquest ideal de «maternitat» que ens encotilla i aclapara . Més que una gran i lliure, aquí hi ha relats de maternitats en plural, amb els nostres cossos i vides al centre, desobedients i incòmodes amb i per les normes sexogenèriques. Aquestes pàgines estan travessades pel desig, l’amor, i també el dolor. Aquesta és una petita mostra, a manera de fotografia (no fixa) de les nostres maternitats, afectes i famílies cuir, que plantegen una sèrie de reptes i aporten, pensem, moltes idees rellevants per als feminismes i la seva anàlisi sobre les maternitats -que segueix molt heterocentrat-; per a la lluita LGTBI, que necessita seguir recarregant les piles feministes, i per al canvi social en general.

Posted in activitats, Sin categoría, suggerim.