Iniciem el 2016 amb una formació sobre Comunicació amb perspectiva de gènere

A inicis del 2016 l’equip del Centre Cívic Sagrada Família ha participat en la formació “Comunicar en femení” realitzada per l’Associació de Dones Periodistes.

Durant quatre sessions tres dones periodistes ens han compartit els seus coneixements i orientacions per tal de millorar la nostra comunicació i aprofundir en la manera d’incorporar la mirada de gènere en tots els nostres canals de comunicació.

El punt central de la formació ha estat la idea de com la comunicació pública construeix la realitat.

Les funcions bàsiques dels mitjans de comunicació i dels diferents sistemes d’informació són les d’informar, formar i entretenir. Cal afegir-hi, a més, les de sensibilitzar, fer-los servir de vehicle transformador de la societat, ajudar a crear opinió pública i enfortir la democràcia.

Podríem dir que aquestes funcions del periodisme poden ser compartides per un equipament municipal de proximitat?

La comunicació emesa des d’un centre cívic, igual que les activitats que organitza, construeix la realitat en què viuen les persones, i aquesta realitat mai està lliure de significats i valors intrínsecs. Per això és tan important que puguem comunicar amb perspectiva de gènere.

Des del Centre Cívic volem oferir una versió de la realitat que sigui plural i que les dones, que són el 52% de la població, hi estiguin ben representades i tractades amb el to adequat. També volem oferir informació sobre aquells temes de les veus més silenciades.

L’Associació de Dones Periodistes ha elaborat una guia pràctica amb el contingut d’aquesta formació “Guia Comunicar en femení. Recomanacions per a una comunicació no sexista

Posted in activitats.