DISTRICTE DE L’EIXAMPLE

Recomanacions de Feminismes i LGTBI – Districte de l’Eixample amb motiu de NOSaltres: Setmana LGTBI+ 2020

Des del Programa de Feminismes i LGTBI del districte de l’Eixample ens recomanen dos projectes de prevenció i sensibilització que han desenvolupat en els darrers anys:

Exposició Eixamplem diversitats

Eixamplem diversitats és una iniciativa que busca conscienciar i implicar l’alumnat, el professorat i les famílies de les escoles de l’Eixample en la prevenció del bullying LGTBIfòbic i en el respecte i la defensa de la diversitat de gènere, sexual, afectiva i familiar així com promoure la coeducació i l’equitat amb la participació de tota la comunitat educativa.

Es va treballar amb sis escoles i mitjançant relats, dibuixos, cartells, murals, representacions teatrals i peces audiovisuals, l’alumnat va denunciar les discriminacions masclistes i l’LGTBIfòbia, han reivindicat l’equitat i la diversitat de gènere, sexual i afectiva i van contribuir a sensibilitzar el conjunt de l’escola.

A partir d’aquestes creacions artístiques es va produir l’exposició Eixamplem diversitats.

Més informació del projecte:

https://teiximxarxes.cat/projecte/eixamplem-diversitats

https://teiximxarxes.cat/recurs/eixamplem-diversitats

Vídeo resum del projecte: https://youtu.be/8Krd1YqfanU

Si algun equipament o entitat té interès en l’exposició, podeu enviar un correu electrònic a nhernandezc@bcn.cat i sol·licitar-la en préstec temporal.

La guia ‘Desaprenent. Una mirada feminista a l’etapa de secundària’

La guia ‘Desaprenent’ pretén ser una eina de suport per al professorat de secundària de cara a incorporar la coeducació a les seves aules. És una guia molt transversal on es fa una referència contínua a la diversitat sexual i de gènere. Està dividida en seccions temàtiques per facilitar la lectura i tots els capítols consten d’una part teòrica que emmarca les activitats i una segona part amb actuacions pràctiques.

La guia es va distribuir a totes les escoles i instituts de l’Eixample així com a les biblioteques, centres de serveis socials, casals infantils, Centre LGTBI de Barcelona, serveis integrants del Circuit Eixample Contra la Violència Masclista i entitats feministes i juvenils.

Podeu accedir al vídeo de presentació i a la guia en PDF en aquest enllaç:

https://ajuntament.barcelona.cat/eixample/ca/noticia/desaprenent-una-guia-amb-mirada-feminista-de-suport-al-professorat-de-secundaria_793654

Desaprenent: una mirada feminista a l’etapa secundària. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2019. 

Aquí podeu trobar tota la informació sobre Feminismes i diversitat sexual i de gènere de la ciutat de Barcelona.

Posted in activitats, suggerim.