Centre de documentació Armand de Fluvià – CENTRE LGTBI BARCELONA

El Centre LGTBI de Barcelona acull el Centre de Documentació Armand de Fluvià (CDAF), mitjançant un Conveni de Cessió en Comodat a l’equipament per part del Casal Lambda.
La finalitat del Centre de Documentació és preservar i difondre la història dels moviments d’alliberament LGTBI a Catalunya, i especialment a la ciutat de Barcelona, així com contribuir a la normalització de la diversitat sexual, afectiva i de gènere al nostre entorn.
D’acord amb aquest criteri, el Centre aplega una àmplia col·lecció documental produïda des dels anys 70 fins a l’actualitat: arxiu històric -amb els fons del Casal Lambda i del FAGC-, biblioteca, hemeroteca i reculls de premsa. 

Com podeu accedir al Centre de Documentació Armand de Fluvià?
El Centre de Documentació disposa d’una sala de consulta a l’abast de la ciutadania i de l’àmbit estudiantil, investigador o professional. L’horari de consulta i préstec és de dilluns a divendres de 16 a 20 h. Per fer-ne ús cal aportar el DNI o document acreditatiu. 

 

Recomanacions del Centre de Documentació Armand de Fluvià (CDAF) amb motiu de NOSaltres: Setmana LGTBI+ 2020

Infogai, 1979-201: quaranta anys d’incidència en la història del moviment LGTB+ de Catalunya
GONZÁLEZ, Felip,
Infogai, 1979-201: quaranta anys d’incidència en la història del moviment LGTB+ de Catalunya. Barcelona : Associació 17 de Maig, desembre 2019.
Felip González va dedicar tot un any a analitzar l’evolució de la revista Infogai des del seu primer número, del desembre del 1979, i a entrevistar-se amb les persones que hi han col·laborat al llarg de la seva història.
La publicació, que encara continua, ha estat testimoni de les lluites pels drets del col·lectiu LGTBIQ+ des dels inicis dels moviments d’alliberament. Infogai ha viscut diverses transformacions i amb el temps ha anat incorporant les veus de col·lectius cada cop més amplis.
Aquest llibre recull una part molt important de la història LGBTIQ+ a la ciutat i esdevé, per tant, un imprescindible per redescobrir-la i continuar-la. Com la revista, el llibre es distribueix de manera gratuïta. Es pot demanar a l’Associació 17 de Maig (associacionisme.cat@gmail.com).
Trobareu la revista Infogay a la Biblioteca.

LGTBI: claus bàsiques
RODRÍGUEZ, Eugeni, i Cristian Carrer.
LGTBI: claus bàsiques. València: Sembra Llibres, juny 2020.
L’Eugeni Rodríguez i el Cristian Carrer son el president i el coordinador tècnic de l’Observatori contra l’Homofòbia. Junts han elaborat dos estudis sobre el bullying escolar per raons d’orientació sexual o identitat de gènere, que es poden descarregar a https://och.cat/recursos/.
Davant els resultats d’aquests estudis, es van plantejar la necessitat d’elaborar un breu manual destinat als centres educatius, per ajudar-los a combatre els comportaments homofòbics. En aquest llibre proposen un protocol d’actuació davant els casos d’assetjament LGTBIfòbic i eines per identificar les situacions de risc.
El llibre també explica, de manera didàctica, els conceptes bàsics sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere i la història dels moviments d’alliberament LGTBI als Països Catalans. Inclou glossari, bibliografia i recomanacions de materials per treballar a l’aula.

 

Posted in activitats, suggerim.